Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

20-5 på Frederiksberg for Amager Bakke

Mens København sagde nej til mega-forbrændingsanlægget, bakker Hvidovre, Dragør, Tårnby og nu Frederiksberg op
31. JAN 2012 13.55

HOVEDSTADEN: Med 20 stemmer for og fem imod vedtog kommunalbestyrelsen i Frederiksberg kommune i går deres del af lånoptaget til Amager Bakke, oplyser Amagerforbrændingen.

Som den fjerde ud af fem ejerkommuner sagde Frederiksberg i går - med stemmerne 20 for og fem imod - ja til Amagerforbrændings nye anlæg, Amager Bakke. Dermed bakker Hvidovre, Dragør, Tårnby og nu altså også Frederiksberg op om projektet.
Et flertal i Borgerrepræsentationen har ønsket flere undersøgelser, før København tager endelig stilling, men det har altså ikke skræmt kollegerne på Frederiksberg.

Og det glæder Amagerforbrændings direktør, Ulla Röttger:
- Vi har hele tiden ment, at Amager Bakke er et rigtig godt projekt målt på alle relevante parametre. Med en sund økonomi, en høj miljøprofil og fokus på forsyningssikkerhed for borgerne. Det var hovedparten af Frederiksbergs kommunalbestyrelse altså enig i, og derfor blev det også et klart ja, siger direktøren.

Dør på klem
Ifølge Amagerforbrændingen åbner teknik- og miljøborgmester i København, Ayfer Baykal (SF), døren på klem til projektet.

'Vi har ikke taget endegyldigt stilling til noget', siger hun således i dagens udgave af Amager Bladet, hvor hun uddyber: 'Hvis Amagerforbrænding fremlægger en detaljeret businesscase for et anlæg til genanvendelse, og vi vurderer, at økonomi, miljø- og klimagevinster er for dårlige, så kan vi i princippet godt ende med at støtte et stort forbrændingsanlæg, som foreslået af Amagerforbrænding,' lyder det.

ka