DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

To mindre ovnlinier nu i spil

Fremtiden for Amagerforbrændingen afgøres i næste uge - Socialdemokraterne får nøglerolle
KORT NYT9. DEC 2011 9.28

KØBENHAVN: Det meget omtalte udvidelsesprojekt på Amagerforbrændingen får sin fremtid afgjort i næste uge, når Teknik- og Miljøudvalget skal indstille en lånegaranti.

Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) er ikke med på den planlagte udvidelse med to nye ovnlinier med en forbrændingsevne på 35 tons affald i timen. Forvaltningen foreslår i stedet to mindre mindre ovnlinier et maksimum på 30 tons af hensyn til CO2-udledningen.

Udvalgsmedlem og formand for Amagerforbrændingens bstyrelse, Mogens Lønborg (K), kalder det absurd, at der nu er tvivl om projektet, der har været drøftet i tre år. han kalder det det miljømæssigt bedste i verden.

Udvalgsmedlem Lars Weis (S) oplyser ti Licitationen, at S endnu ikke har besluttet sig og kritiserer Amagerforbrændingen for ikke at ville lave en business case på den mindre model. Det afvises dog af direktør Ula Röttger.

Der er tale om det andetdyreste projekt i Københavns historie. Københavns del af lånegarantien på fire mia. kr., er på 2,5 mia.

Amagerforbrænding er ejet af Dragør, Frederiksberg, Hvidovre, København og Tårnby kommuner. Dragør, Hvidovre og Tårnby har giver deres økonomiske tilsagn og opbakning. Frederiksberg forventes at gøre det samme, mens København er usikker.