Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Nej til mere affaldsforbrænding

København vil ikke stille lånegaranti til Amagerforbrændings udvidelse af kapaciteten
KORT NYT6. DEC 2011 9.24

KØBENHAVN: Københavns Kommune siger nej til sin del af en lånegaranti på 4 mia. kr. til den planlagte udvidelse af værket. En udvidelse af kapaciteten med næsten 30 pct. til 560.000 ton affald årligt vil nemlig ikke blot vil øge CO2-udledningen fra 140.000 til 200.000 ton årligt. Den vil også fastlåse affaldsbehandlingen på værket i 30-40 år.

Det vil gå ud over udviklingen af nye teknologier til behandling af affald, som kunne hjælpe Danmark og København til at nå sine klimamål og give danske miljøvirksomheder flere eksportkroner, skriver Politiken.

København erkender, at renoveringen af Amagerforbrænding vil blive forsinket, og at en del af de 84 mio. kr., der er brugt til udbud og projektering, er spildt.

DN peger sammen med Det Økologiske Råd og Greenpeace på, at affaldsforbrænding langtfra er CO2-neutral og skaber slagger og giftige røgrensningsrester.

Amagerforbrændings bestyrelse består af politikere fra København og omegnskommunerne. Formanden, Mogens Lønborg (K), er helt uenig i beslutningen.

ka