Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Amagerforbrænding sætter nu trumf på

Hvis selskabet ikke får lånegaranti til det 3,9 mia. kr. dyre forbrændingsanlæg, vil bestyrelsen opløse sig selv som fælleskommunalt selskab
KORT NYT24. JAN 2012 13.28

KØBENHAVN: Det er ifølge Ingeniøren budskabet i et brev fra Amagerforbrændings bestyrelse til samtlige medlemmer af Borgerrepræsentationen op til torsdagens møde, hvor sagen om at udsætte beslutningen om at bede Amagerforbrændings bestyrelse komme med et oplæg til et meget mindre forbrændingsanlæg. I brevet slår bestyrelsen fast, at den ikke vil regne på andre anlæg.

Teknik- og Miljøudvalget afslog i december at give lånegaranti på et nyt affaldsforbrændingsanlæg. Bag afslaget stod både SF, S, R og EL.

 

Striden står om, hvor stort Amagerforbrændings nye forbrændingsanlæg skal være. Bestyrelsen vil bygge et anlæg med to ovne med en kapacitet hver på 35 ton i timen - hvilket giver den bedste forretning. Teknik- og Miljøforvaltningen mener derimod, at et så stort anlæg vil binde kommunen til at brænde affaldet i mange år og dermed vil stå i vejen for udvikling af andre løsninger med større vægt på udnyttelse af ressourcerne i affaldet.