Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Silkeborg presser Herning og Hedensted

De to kommuner tøver med et ja til mega-affaldsforbrænding og kan ikke regne med at være velkomne i L90
KORT NYT18. JAN 2012 10.19

SILKEBORG / HERNING / HEDENSTED: Borgmester Hanne Bæk Olsen (S) siger til Midtjyllands Avis, at hvis ikke der bliver flertal for et stort affaldsforbrændingsanlæg ved Kjellerup, giver det ingen mening at udvide kredsen af medlemmer i L90.

Det vil med andre ord sige, at hvis ikke Herning og Hedensted vil stemme for at etablere anlægget, kan de ikke bare regne med at blive optaget som fulde medlemmer i affaldsselskabet, som de ellers har søgt om.

Det politiske pres mod de to kommuner kommer i et aktuelt forløb, hvor bestyrelsen i L90 har forudsat flertal på 80 pct. for at gå videre med planerne. Efter reglerne er 66 pct. ellers nok.

Hanne Bæk Olesen begrunder  sin holdning med, at hvis L90 ikke bygger nyt, men fortsætter udelukkende med det nuværende anlæg ved Esbjerg, risikerer selskabet at stå med for meget affald og skal betale for at få det kørt andre steder hen.

På et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i februar skal de tilbageværende 13 ejerkommuner bekende kulør. Også Billund hører til de lunkne kommuner. Et nyt anlæg vil koste omkring 1 mia. kr.

 

ka