Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Udenlandsk skrald ender i Danmark

13 jyske kommuner bag satsning på import af skrald fra Tyskland og England
KORT NYT20. JUL 2011 7.13

Et planlagte nyt kæmpmæssigt kraftvarmeværk vil skabe import af affald svarende til rundt regnet 7.000 lastvogne læsset med affald. For der er så stort underskud af affald til forbrænding i Jylland, at flere værker planlægger import af affald fra Storbritannien.

13 jyske kommuner skal på et møde den 1. september beslutte sig for etableringen af værket, som kommer til at ligge mellem Silkeborg og Viborg, skriver Jyllands Posten.

Også øst for Storebælt er der mangel på skrald. For tre måneder siden importerede Refa i Nykøbing Falster som det første danske kraftvarmeanlæg affald fra Tyskland, og Kara/Novoren i Roskilde har også planer om udvidlsen af kapaciteten.

I flere kommunale jyske affaldsselskaber har planen om det store kraftvarmeværk nord for Silkeborg skabt bitterhed. Det gælder blandt andet hos affaldsselskabet Nomi i Holstebro.

- Det, der er ved at ske, er samfundsøkonomisk dumt. Som udgangspunkt står vi med for lidt affald til at sikre forsyningen til de eksisterende forbrændingsanlæg. Hvis anlægget i Kjellerup bygges, vil vi årligt komme til at mangle yderligere 190.000 tons, siger direktør Palle Meng.

krn