DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Rod i kontanthjælpen

Beskæftigelsesministeriet forlanger gennemgang af alle sager fra 2010
KORT NYT15. JUN 2012 6.29

HALSNÆS: Der er så megen rod i arbejdsgangen og håndteringen af et stigende antal kontanthjælpsmodtagere i Halsnæs Kommune, at Beskæftigelsesministeriet nu har forlangt en gennemgang af alle kontanthjælpsager i 2010 inden for områderne kontanthjælp og ledighedsydelse. Det sker i et forsøg på at undersøge, om der er blevet givet korrekte refusioner fra staten. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Beskæftigelsesministeriet kritiserer en række af misforhold inden for områderne kontanthjælp, aktivering, forrevalidering, revalidering, ledighedsydelse, sygedagpenge og de forsikrede ledige i A-kasse. Indenfor alle nævnte områder har kommunen ikke til fulde levet op til lovgivningen.

Også byrådet får kritik for ikke at gribe ind over for en stor mængde fejl inden for fleksjob-området. Her er der konstateret fejl i hver femte gennemgåede sag.

- Nogle af kritikpunkterne er der allerede rettet op på, og jeg har stor tillid til, at vi med den nye ledelse og 10-punktplan vil få et stort løft. Der er sat en rigtig god udvikling i gang, forsikrer direktør Helle Hagemann Olsen.

bi