DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Jobcentre mangler kendskab til fag
Foto: Colourbox

Jobcentre mangler kendskab til fag

Fagforeninger vil have ansvaret for tidlig indsats for ledige placeret i a-kasserne
31. MAJ 2012 8.00

KØBENHAVN: De ledige er en broget flok. De fordeler sig på så mange forskellige faggrupper, at mange af landets jobcentre kun har få ledige inden for de enkelte faggrupper igennem deres system hver måned. Det gælder bl.a. for folkeskolelærere, sygeplejersker, finansansatte og elektrikere. Det viser en opgørelse, som FTF har foretaget på baggrund af tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen (jobindsats.dk)

Ledige fra finanssektoren er eksempelvis spredt så meget ud over hele landet, at hele 58 pct. af jobcentrene har højst 10 ledige bankfolk gennem systemet om måneden. Sygeplejersker og andet sundhedspersonale med mellemlang videregående uddannelse er næsten lige så spredt ud over landets jobcentre. 42 pct. af jobcentrene har max 10 ledige sygeplejesker og andet sundhedspersonale om måneden. Samme mønster gælder to andre faggrupper, som FTF har set nærmere på, folkeskolelærere og elektrikere.

Det enkelte jobcenter kan derfor umuligt have særligt kendskab til de enkelte faggrupper og deres specielle jobmuligheder og eventuelle særlige behov for kompetenceudvikling. FTF foreslår derfor sammen med de to andre hovedorganisationer AC og LO, at a-kasserne får ansvaret for den tidlige indsats for de ledige.

bi