Politiker er frataget post efter brud på tavshedspligt
Kirsten Moesgaard er ikke mere næstformand, men fastholder, at hun ikke har brudt tavshedspligten.
Foto: Vesthimmerlands Kommune

Politiker er frataget post efter brud på tavshedspligt

Beklagelse var ikke nok: Kirsten Moesgaard er ikke længere næstformand i Vesthimmerlands teknikudvalg.
29. JUN 2021 10.50

VESTHIMMERLAND: I starten af maj fortalte Kirsten Moesgaard (Vesthimmerlandslisten) til Nordjyske, hvad en kollega i teknisk udvalg angiveligt havde sagt på et udvalgsmøde. Det koster hende nu posten som næstformand i udvalget.

Det er nemlig et brud på tavshedspligten at referere, hvad andre siger på et lukket møde. KL's chefjurist har vurderet, at Kirsten Moesgaards udtalelser i artiklen er strafbare og kan meldes til politiet.

Udtalelserne handlede om, at det konservative medlem Svend Jørgensen ifølge Kirsten Moesgaard skulle have bedt om udregninger på, hvad udstykning af et grønt område ned mod Limfjorden i Løgstør ville indbringe - en oplysning, som ophidsede beboere i området, som frygter at miste deres fjordudsigt.

På seneste udvalgsmøde bad Svend Jørgensen om, at hun dementerede oplysningen i avisen. Derudover blev sagen udsat til næste møde.

Beklagede: Det var en anden

Det fandt sted i går, og her beklagede Kirsten Moesgaard ifølge mødereferatet, at hun havde refereret Svend Jørgensen i artiklen. Hun bekræftede, at det ikke var ham, der havde bragt det grønne område frem på mødet. Hun har tilsvarende beklaget i avisen, samtidig med at hun dog har fastholdt, at hun ikke har brudt tavshedspligten.

Den holdning var hun dog alene om, viste en afstemning i udvalget om, hvorvidt hun havde brudt tavshedspligten. Den endte 6-1.

Derefter ønskede formand Anders Kjær Kristensen en afstemning om, hvorvidt hun kunne fortsætte som næstformand. Det kan hun ikke, mente de fire fra S og V, mens to konservative undlod at stemme. 

- Det her er helt principielt for mig. Vi skal kunne snakke fortroligt i et lukket forum. Jeg synes faktisk, sagen er ekstra skærpet af, at Kirsten Moesgaard er advokat, siger udvalgsformanden til Nordjyske og tilføjer, at han tror, det bliver svært at genoprette tilliden til Kirsten Moesgaard, selvom hun forbliver i udvalget som menigt medlem.

Selv tager Kirsten Moesgaard sagen med ophøjet ro, skriver avisen.

- Jeg er dybt uenig i, at jeg har overtrådt min tavshedspligt. Men mener et flertal, at det er tilfældet, så er det jo en fair konsekvens, at de fratager mig posten, siger hun.

Hun har ifølge mødereferatet nu bedt om at få sagen behandlet i byrådet.