Tavshedspligt:
Byrådsmedlem beklager - men fastholder sin uskyld

Vesthimmerlands-politiker mener, at hun gerne må referere fra et udvalgsmøde, når det ikke er fra et punkt på dagsordenen.

VESTHIMMERLAND: - Jeg fastholder, at jeg ikke har brudt min tavshedspligt. Men jeg rykker meget gerne ud med en beklagelse overfor Svend Jørgensen (K). Hvis Svend Jørgensen siger, at han ikke har sagt det, så kan jeg kun beklage overfor ham, siger Kirsten Moesgaard (Vesthimmerlandslisten) nu til Nordjyske, hvor hun også i en skriftlig bemærkning beklager.

Det sker, efter at hun selv er blevet en sag på teknisk udvalgs dagsorden, fordi hun over for Nordjyske har refereret, at kollegaen i teknisk udvalg skulle have bedt om nye udregninger på, hvad udstykning af et grønt område ned til fjorden i Løgstør kan indbringe. En oplysning, som har ophidset borgere, der frygter at få deres fjordudsigt spoleret.

Svend Jørgensen benægter, at han har udbedt sig beregningerne, og har udbedt sig et dementi fra Kirsten Moesgaard.

Kommunen har haft fat i KL's chefjurist, Pernille Christensen, som har vurderet, at Kirsten Moesgaard har brudt straffeloven ved at referere fra et lukket udvalgsmøde, og at Svend Jørgensen kan politianmelde sagen.

Det bestrider Kirsten Moesgaard, som selv er advokat, imidlertid. Hun mener, det gør en forskel, at der ikke var tale om et dagsordenspunkt, men en snak udenfor dagsordenen, siger hun nu til Nordjyske.

Udskudt til næste møde

Den oprindelige artikel blev et punkt på teknisk udvalgs møde i mandags, hvor det blev indskærpet, at der er tavshedspligt om, hvad andre mødedeltagere siger.

Flertallet i udvalget udenom Kirsten Moesgaard besluttede at udskyde sagen til næste møde for at give hende lejlighed til at dementere oplysningerne overfor Nordjyske. På næste møde vil man diskutere "det videre arbejde med at genskabe tilliden i udvalget, herunder udvalgets organisering" - med andre ord, om hun kan fortsætte som næstformand i udvalget.

Svend Jørgensen siger til Nordjyske, at "nu må vi se, hvad Kirsten kommer op med. Og så må vi kigge på det ved næste udvalgsmøde. Men mon ikke jeg bliver tilfreds med det".