Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Mange unge på kontanthjælp får ikke arbejde

En undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at ud af 12.000 unge, der i 1994 fik kontanthjælp det meste af et år, er over halvdelen stadig uden arbejde
KORT NYT30. JAN 2012 6.21

Langt de fleste er endda røget helt ud af arbejdsstyrken. Og der er vel at mærke tale om unge under 30 år, som dengang var tilmeldt Arbejdsformidlingen og var det, man kalder arbejdsparate.

Forsker Mie Dalskov Pihl fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) peger på, at undersøgelsen typisk dækker unge ufaglærte, der ikke havde andre problemer dengang, end at de kom direkte fra skolen for at søge job, eller var unge, som bare glemte at melde sig ind i en a-kasse.

1.200 af de unge er i dag endt som 'ikke-arbejdsmarkedsparate' kontanthjælpsmodtagere - dvs. at de har fået så store sociale eller helbredsmæssige problemer, at de ikke kan tage et almindeligt arbejde.

Yderligere 1.200 får førtidspension. Resten er i aktivering, på sygedagpenge, under revalidering eller på anden måde røget helt ud af arbejdsmarkedet. Det skriver Politiken.

lcl