Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Enighed om arbejde for kontanthjælp

Klart flertal i Folketinget støtter beskæftigelsesministerens ønske om, at unge skal yde noget for at kunne få kontanthjælp
KORT NYT12. JAN 2012 9.18

FOLKETINGET: Unge arbejdsløse skal klippe hæk, gøre rent eller udføre andet arbejde for at kunne få kontanthjælp fra kommunen. Det mener beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), og hun støttes i ønsket om at gøre op med den passive forsørgelse af samtlige partier i Folketinget, fortæller Ugebrevet Mandag Morgen.

Der skal stilles meget tydelige krav om uddannelse og job til unge på kontanthjælp, mener Mette Frederiksen, og det bakker både Konservative, Venstre, Dansk Folkeparti og Enhedslisten op om, skriver ugebrevet.

Regeringen vil i gang med forhandlinger om spørgsmålet med partierne og arbejdsmarkedets parter hurtigt, og det bliver formentlig med udgangspunkt i den såkaldte Aalborg-model, hvor unge under 30 år på kontanthjælp bliver sat i sving eller på skolebænken. Beskæftigelsesministeren flere gange har henvist til modellen og direkte fastslået, at den inspirerer i forhold til den kommende reform.

mou