SYDDANMARK: Selv om intet i princippet er afgjort endnu, og uanset hvordan det hele ender, ligger det fast, at Region Syddanmarks omdømme har lidt et fatalt knæk ved Carl Holst-sagen og dens efterdønninger. 'Nu bukker folk hovedet og vil helst ikke fortælle, hvor de arbejder', lyder det således fra en af regionens garvede tillidsrepræsentanter, Lone Rasmussen i et udførligt interview med Fyens Stiftstidende.
Den tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V) fik som bekendt kun tre måneder på posten som forsvarsminister, før dårlige sager fra tiden i Region Syddanmark indhentede ham endegyldigt og umuliggjorde hans forbliven i regeringen. Den første var sagen om eftervederlaget - ironisk nok det eneste enkelt-element, der ikke involverede nogen mistanke om regelbrud - og dernæst fulgte sagen om spindoktoren og dennes tidligere arbejde for regionen.
I begge sager var problemet ikke kun substansen i sig selv, men mindst lige så meget den katastrofale håndtering af dem, der var problemet, og selv ikke Holsts afgang som minister lukkede dem ned.
En usund forvaltningskutur
Tværtimod blev indtrykket af et usund forvaltningskultur i Region Syddanmark forstærket af en sag om om en tidligere sygehusdirektørs overbetaling af sig selv, et indtryk der blev yderligere befæstet, da daværende ledende overlæge Michael Hansen tidligere på ugen berettede om, hvordan han var blevet bisset til at begrave sine mistanker i den sag. Også det skete overfor Fyens Stiftstidende, efter samme opskrift som dagens interview med Lone Ramussen.
Lone Rasmussen var tillidsrepræsentant for djøf'erne i Fyns Amt siden 1990'erne og fulgte automatisk med over i Region Syddanmark, hvor hun nu er fællestillidsrepræsentant for cirka 400 akademiske medarbejdere i Regionshuset i Vejle og på regionens sygehuse og øvrige institutioner. Hun er kort sagt ikke hvem som helst, og des hårdere falder hendes dom over den daværende regionsrådsformand, som ifølge Lone Rasmussens beskrivelse har praktiseret 'management by fear'. Direktionen var simpelthen bange for Carl Holst, og den frygt sivede videre ned gennem organisationen og endte hos medarbejderne, lyder analysen, som Carl Holst selv afviser. Men:
- Der har ikke på noget tidspunkt været en anerkendende kultur oppefra og ned. Tværtimod har der været en nulfejlskultur, hvor man som medarbejder kunne få skældud for selv de mindste ting. Man kunne blive kaldt ind til regulære skideballer for småting, mens man aldrig fik at vide, når noget var godt. Selvtilliden er lige så stille blevet pillet ud af medarbejderne, siger Lone Rasmussen ikke desto mindre i interviewet til Fyens Stiftstidende, hvor hun understreger, at hun intet kendskab har til muligt bilagsfusk. Dårlig stemning, dårligt arbejdsmiljø og frygt for at miste jobbet kender hun derimod alt for godt.
mk
Læs hele interviewet hos Fyens Stiftstidende.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.