
SYDDANMARK: Hver dag sine besværligheder for forsvarsminister og tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V). I dag gælder det spørgsmål, om han overhovedet har rum til at passe sin ministerportefølje med alt det udenoms, og apropos det udenoms så byder dagen tillige på en forvaltningsmæssig teknikalitet, der yderligere bidrager lidt til presset.
Ministerporteføljen først.
Allerede fra morgenstunden viderebragte Fyens Stiftstidende og JydskeVestkysten kritik fra Forsvarets tre største fagforeninger, Hovedorganisationen af Officerer i Danmark, Hærens Konstabel og Korporal Forening og Centralforeningen for Stampersonel, som samstemmende var bekymrede for både deres ministers fokus og hans (eventuelt manglende) gennemslagskraft internt i regeringen. Carl Holst bedyrer ikke overraskende, at 'både som forsvarsminister og nordisk minister passer jeg mit job'.
Forsikringen fremsatte han, da han blev passet op af journalister på vej fra et møde i Udenrigspolitisk Nævn. Mødet handlede om noget helt andet, og Holsts forsikring kom derved ufrivilligt til, selv om han bestred den, at demonstrere fagforeningernes pointe. Oveni vil det socialdemokratiske folketingsmedlem Benny Engelbrecht ikke lade sig nøje med udtalelser til medierne, så han har ifølge JydskeVestkysten kaldt Carl Holst i endnu et samråd, efter at Socialdemokraterne allerede hasteindkaldte ham til samråd for første gang.
Begrundelsen for den første indkaldelse var mistanken om brugen af en regionsansat og -betalt medarbejder til at føre valgkamp for sig.
Tilsyn må end ikke spørge om private mails
Den del af Carl Holsts problemer fik også et nyt indspark i dag, idet nemlig Jyllands-Posten kan fortælle, at mails fra Carl Holsts private kampagnemail uden for Region Syddanmarks mailsystem ikke alene er noget, som Statsforvaltningen ikke kan kræve udleveret, Statsforvaltningen må ikke engang spørge Carl Holst, om han vil udlevere materialet frivilligt. 'Paragraf 49, stk. 1 i kommunestyrelsesloven giver kun tilsynet mulighed for at spørge kommunalbestyrelsen/regionsrådet om materiale og ikke privatpersoner', skriver tilsynet til avisen.
Statsforvaltningen vil ikke forholde sig til, om materiale fra en privat mail kan indgå i sagsbehandlingen, hvis Holst udleverer det frivilligt, uden at Statsforvaltningen har spurgt. Tilsvarende har Carl Holst selv heller ikke andre kommentarer, end at han afventer den iværksatte undersøgelse, at han stiller sig til rådighed for den, at han vil samarbejde fuldt ud, og at han derudover ikke har yderligere kommentarer.
Man bemærker, at ordvalget ikke rummer nogen stillingtagen til frivillig udlevering af mails, hverken med eller uden forudgående forespørgsel. Til gengæld er et flertal i Regionsråd Syddanmark helt klar i spyttet: Socialdemokraternes, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti er klar til at indgive en politianmeldelse, hvis det er det, der skal til, for at få mails'ene fra den private kampagnemail udleveret.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.