
SYDDANMARK: Hvis forsvarsminister Carl Holst (V) havde håbet på lidt vindstille omkring sig indtil Statsforvaltningen fremlægger resultatet af sine undersøgelser af hans tid som regionsformand og brugen eller ikke-brugen af den daværende kommunikationsmedarbejder Christian Ingemann i sin folketingsvalgkamp, så varede håbet ikke weekenden over.
Efter beslutningen i Regionsråd Syddanmarks forretningsudvalg sidste onsdag om at bakke op om Statsforvaltningens bebudede undersøgelse, og Holsts egen bodsgang torsdag med indrømmelsen af fejlinformation om hans nuværende spindoktors daværende rolle, var fredagen og lørdagen i Carl Holst-mæssig henseende præget af en vis efter-mathed, samtidig med at partierne på Christiansborg samstemmende forholdt sig afventende.
Men bare det, at der ikke skete noget nyt, var ikke nok til at holde nye vinkler ude af spalterne. Søndag kogte Jyllands-Posten en omgang restemad på læserbreve fra Carls Holsts daværende folketingsvalg-kampagnemail, som JydskeVestkysten allerede fem dage forinden havde brugt til at påvise Christian Ingemanns involvering i produktionen af læserbreve og pressemeddelelser i form af dokumentoplysninger fra vedhæftede Word-filer. I Jyllands-Postens søndagsomtale var pointen at mails'enes ikke-regionale afsenderadresse yderligere bekræftede mistanken om, at håndteringen af mails'ene ikke var en opgave, der burde udføres i regionsbetalt arbejdstid.
Ikke mange venner tilbage
Men skønt der var tale om allerede kendte oplysninger, fik den nye betoning af dem Carls Holsts efterfølger på regionsrådsformandsposten, Stephanie Lose (V), til at se partifællens brug af den private mail som 'endnu en brik i et samlet puslespil, der indikerer, at Carl Holst har ageret på den forkerte side af stregen':
- Hvis man lægger det, vi ved om Ingemanns ansættelse i regionen, sammen med det billede, der er blevet tegnet i pressen, og som du nævner her, er der klare indicier for, at tingene ikke er foregået, som de skulle, sagde hun således til Jyllands-Posten.
Carl Holst har kort sagt ikke mange venner tilbage i Region Syddanmark, om nogen. Måske er venskaberne også ved at tørre ind på Christiansborg, for Dansk Folkeparti har nu luftet en antydning af en signalændring.
Hidtil har den for DF ligesom for de fleste andre partier stået på vente-og-se, indtil resultatet af Statsforvaltningens undersøgelse foreligger, men søndag foreslog folketingsmedlem Søren Espersen (DF) Carl Holst at holde et pressemøde og lægge alt frem i stedet for at vente på undersøgelsen. 'Bare en venlig opfordring', som Espersen sagde til DR, samtidig med at han forsikrede, at tilliden til forsvarsministeren var intakt.
EL klar til en politianmeldelse
Men tillid eller ej, så har Dansk Folkeparti på flygtninge- og asylfronten et par andre udeståender med Venstre, som en skønne dag måske, måske ikke vil få DF til at ønske at manifestere sig. Det er sket før (2006), at sådan et ønske har kostet en minister posten (Lars Barfoed). I tilfælde af en gentagelse er Carl Holst et ideelt offer.
Til overflod har Enhedslistens medlemmer i Regionsråd Syddanmark meldt sig klar til at politianmelde Carl Holst, hvis det skulle blive nødvendigt. Hvilket det kan blive netop på grund af de omtalte mails fra Holsts kampagnemail, der jo ikke er en del af Region Syddanmarks mailsystem og derfor i princippet ikke noget som Statsforvaltningen kan kræve indsigt i.
Men Statsforvaltningen skal have adgang til dem, mener Enhedslistens regionsrådsmedlemmer Mikkel Andersen og Vibeke Syppli Enrum, og hvis Carl Holst ikke vil lægge oplysningerne åbent frem, vil Enhedslisten i første omgang afvente, om regionen politianmelder ham, og hvis ikke, så gør de det selv, skriver fyens.dk.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.