
Af Lærke Cecilie Lindegård, [email protected]
- Repræsentantskabet blev enige om at give bestyrelsen mulighed for lige at undersøge konsekvenserne af nogle af de ting, som er i gang i dansk affaldshåndtering med henblik på at vurdere, om projektet skal revideres, siger direktør for L90, Flemming Christensen, til dknyt.
Det er udfaldet af mødet i dag, hvor 13 medlemskommuner mødtes ekstraordinært for at afgøre værkets skæbne.
- Der skal foretages en vurdering af - i den udstrækning vi kan komme tættere på det - om den siddende regering vil gennemføre en liberalisering af affaldssektoren, som den foregående regering havde besluttet sig for at gøre i løbet af 2012, forklarer Flemming Christensen og fortsætter.
- Kommer den eller kommer den ikke - den får stor indflydelse på tilstrømningen til fremtidens affaldsforbrændingsanlæg.
Positiv stemt
Efter planen skal et værk i Kjellerup brænde ca. 200.000 tons affald af om året - affald, der skal komme fra de 13 medlemskommuner.
Og der var da også overvejende positive meldninger fra repræsentantskabet i dag, vurderer Flemming Christensen.
- Sådan som jeg opfattede det, så var der en klar tilkendegivelse af, at man gerne vil have et forbrændingsanlæg. Og det var vigtigt for det samlede repræsentantskab at tilkendegive, at man ikke har taget projektet af bordet.
Bestyrelsen skal påny tage stilling til værket ved næste repræsentantskabsmøde, som finder sted i maj 2013.
L90 har i dag et kraftvarmeværk i Esbjerg, der brænder ca. 200.000 tons affald af om året. De sidste 200.000 tons affald, som L90 råder over, bliver brændt på forskellige andre værker. Men det må L90 betale ret dyrt for. Det vil være billigere at brænde det på eget værk i Kjellerup, mener Uffe Henneberg - og tilføjer, at varmen fra et værk i Kjellerup vil blive meget billigt, skriver DR Midt & Vest.
lcl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.