Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Herning afsætter flere penge til velfærdsteknologi

BUDGET 2012 Partierne i Herning er blevet enige om at afsætte flere penge til forsøg med velfærdsteknologi i årets budget
28. SEP 2011 7.24

HERNING: Med et samlet byråd bag årets budgetforlig er der stor enighed i byrådet om at satse på velfærdsteknologi.

Herning har allerede bevilget de første penge til velfærdsteknologi på ældreområdet, og næste års budget rummer to puljer på tilsammen to millioner kroner til at arbejde videre med teknologiske landvindinger, både når det gælder børn, unge og ældre.

- Det er centralt for flere af elementerne i budgetforliget, at vi forsøger at ruste os til fremtiden. Vi er midt i en tid med store forandringer, og kravene til velfærdssamfundet er øget markant. Derfor må vi have modet til at gå nye veje, og det har vi altid haft i Herning. Derfor er det naturligt for os at tage fat på de her ting, siger borgmester Lars Krarup (V).

Satser på efteruddannelse
En helt ny struktur på dagtilbudsområdet, bedre indeklima på folkeskolerne og flere biblioteker med længere åbningstid og selvbetjening. Det er blandt øvrige punkter i aftalen.

Når det gælder dagtilbud, vil kommunen oprette 51 nye vuggestuepladser i byerne rundt omkring Herning, opprioritere forebyggelsesindsatsen og skaffe mere børnetid ved at spare på mursten og lederlønninger. Samtidig vil der blive satset massivt på efteruddannelse af det pædagogiske personale.

srl

Foto: http://www.flickr.com/photos/eiriknewth/with/282274161/