Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Esbjerg sparer for 265 mio. kr.

BUDGET 2012 Og har samtidig gang i ny udvikling for 127 mio. kr. Alle partier er med i budgetforliget
26. SEP 2011 13.11

ESBJERG: Samlet set er der aftalt besparelser for ca. 265 mio. kr. over budgetperioden, og nye udviklingstiltag for ca. 127 mio. kr., oplyser kommunen efter det aktuelle budgetforlig.

Forligspartierne er enige om, at nærværende budgetaftale er et skridt på vejen mod en bedre strukturel balance -større overskud på den ordinære drift.

Budgettet rummer en positiv kassebeholdning i 2012 og 2013, hvilket har været et vigtigt pejlemærke i forhandlingerne, ligesom der er skabt et overskud på den ordinære drift i alle budgetårene.

Ifølge Esbjerg Netavis var der i et sparekatalog lagt op til at nedlægge helhedsskolen og afskedigelse af 60 pædagoger, der nu kan se frem til, at deres stillinger bevares.

Der har ligeledes været tale om, at den overvejende del af kommunens ældre plejekrævende indbyggere kun skulle tilbydes et bad hver tredje uge i stedet for som nu hver anden uge. Heller ikke denne besparelse bliver til noget.

Derimod tyder meget på, at EfB kan vinke farvel til den nedsættelse af huslejen på Blue Water Arena på en lille million kroner, der var lagt op til. Politikerne har ikke fundet det forsvarligt at yde denne indirekte støtte til byens professionelle fodboldklub, når der skulle skæres så dybt andre steder.