Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Billund ser frem til vækst og udvikling

BUDGET 2012 Systematisk energirenovering skal give betydelige besparelser på driften i kommunen, der bl.a. får en del LEGO-selskabsskat for tiden
22. SEP 2011 8.46

BILLUND: Hele byrådet i Billund er blevet enigt om budgettet for 2012, og baggrunden har været positiv - LEGO og andre firmaer har haft et forrygende år, kunne vi fortælle tidligere i år - og det betyder 50 mio. kroner ekstra i selskabskat.

Kommunen oplyser efter forliget, at der på investeringssiden er mulighed for kloge investeringer i udvalgte områder. Investeringerne understøtter bl.a. det enstrengede system, hvor der er knyttet en daginstitution til hver folkeskole. En eller flere skoler skal afprøve forsøg med lektiefri skole for 0.-6. klasse.

Der afsættes 40 mio. kr. til renovering af Sdr. Omme Skole fra 2012-14.

Byrådet er også parat til at investere 5 mio. kr. i velfærdsteknologi på ældreområdet - for senere at kunne høste besparelser på driften.

Energirenovering og optimering i de kommunale bygningsmasse for 3,5 mio. kr. årligt skal sættes mere i system i de kommende fem år - så der er lagt op til betydelige besparelser på driften.

Der sættes også 7 mio. kr. af til at udvikle et nyt boligområde.

Hvad angår driften, er der ikke plads til serviveudvidelser, og det fremgår, at det kræver stærk styring af driften for at bevare det nuværende serviceniveau. Byrådet satser også på at kunne skabe plads i driften til at betale 50 mio. kr. tilbage på lån og investering.