Denne melding kommer fra KL, efter Greenpeace angiveligt har afsløret to danske virksomheder i ulovlig håndtering af elektronikaffald.
Behovet for bedre tilsynsmuligheder gælder både i konkrete sager om elskrot og i forbindelse med den igangværende affaldsreform, som lægger op til, at virksomheder frit kan vælge, hvilket behandlingsanlæg, de ønsker deres genanvendelige affald og farlige genanvendelige affald behandlet på.
- Ulovlig håndtering af affald – herunder elskrot – fra virksomheder, der er godkendte af myndighederne, er dybt problematisk. Derfor har såvel producenter som importører et soleklart ansvar for at sikre, at det elskrot de indsamler, efterfølgende bliver transporteret og behandlet lovligt og miljømæssigt korrekt, siger Jens Stenbæk, formand for KL’s Teknik- og Miljøudvalg.
- Det siger sig selv, at kommunerne hverken kan eller skal føre tilsyn med alle virksomheder og samtlige affaldstransporter. Men der er behov for at kommunerne får tilført de nødvendige ressourcer til tilsynsopgaven, som ikke mindst i forbindelse med affaldsreformen bliver en væsentlig opgave. For det er bekymrede med systemer, der ikke fungerer, og at affaldet ikke behandles miljømæssig korrekt og ender de forkerte steder, siger Jens Stenbæk.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.