DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Sket i ugen :
Fredericia-sag meldt til politiet, og spidskandidat blev vraget

SKET I UGEN Den tidligere borgmesters byggesag og hans og kommunaldirektørens hailitet skal nu undersøges af politiet. I Faxe blev S-spidsen væltet.
13. MAR 2021 8.57

Fredericia var fredag klar med både interne og eksterne undersøgelser af hele forløbet omkring håndteringen af tidligere borgmester Jacob Bjerregaards (S) og nu også snart tidligere kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broes "(for) tætte relation".

Det ender med en politianmeldelse og fyringer og kan også få betydning for beslutninger truffet, mens de to kørte parløb i kommunens top. Tidligere på ugen kom det også frem via udtalelser fra 16 ud af 20 tidligere chefer, at Borgmester fik folk til at droppe jobbet.

Masser af spidskandidater er også i denne uge blevet udpeget - vi gennemgår parti for parti de udnævnelser, vi kender til, i temaet KV21, Den mest bemærkelsesværdige var her nok Faxe: S-spids væltet efter tillidsafstemning 

På overenskomstfronten blev et begyndende oprør fra en gruppe af Yngre Læger: Overlæger vil give os lavere startløn - når vi bliver overlæger banket ned af en alliance af de respektive aktørers fagforeninger: Læger står sammen mod protest: Vi forhandler hver vores.

Coronaen gider vi snart ikke mere, men det fortjener dog at blive nævnt, at Nu stiger kommunernes smittetal - på papiret,  Der åbnes nu for efterskoler, i dele af landet også delvis for grundskolerne, og at Folketinget vil lave genåbningsplan frem til efteråret.

En nyhed, der får betydning blandt klima-politikere og -embedsfolk, er Tilsynet: Ikke kommunal opgave at betale for el-ladestandere - og i samme boldgade er det relevant at læse, hvad borgmester Birgit S. Hansen (S) skriver: Spild at lade kommunale elladepladser stå tomme.

Og om sagsbehandling af de allerstørste mølleplaner egentlig bør være en kommunal opgave er nu blevet et tema i Vesthimmerland og Jammerbugt, hvor Hensyn til fugle hiver godkendelsen væk under Danmarks største vindmøllepark.