Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Der åbnes nu for efterskoler, i dele af landet også delvis for grundskolerne

Udendørs undervisning en gang om ugen til 5.-8. klasse. Østjylland, Sydjylland, Fyn, Vestsjælland og Sydsjælland får samme vilkår, som allerede gælder for Nordjylland og Vestjylland, med 50 pct. fremmøde for afgangselever.

Regeringen og dens støttepartier åbner yderligere for blandt andet skoler og uddannelser i forlængelse af den aftale, parterne indgik for to uger siden. Den udvidede genåbning gælder fra på mandag og omfatter i forskelligt omfang efterskoler, højskoler, afgangselever på grundskoler og med diverse begrænsninger elever i 5.-8. klasse.

Den udvidede genåbning er vurderet af Epidemikommissionen, og de konkrete modeller for genåbning vil blive forelagt Folketingets Epidemiudvalg, oplyser Justitsministeriet. Genåbningsmodellerne er følgende:

  • Efterskoler, frie fagskoler samt kostafdelinger på fri- og privatskoler åbner i hele landet. Det gør også lange kurser på højskoler.
  • Østjylland, Sydjylland, Fyn, Vestsjælland og Sydsjælland kobles på samme ordning som allerede gælder for Nordjylland og Vestjylland, hvor afgangselever i grundskoler samt på ungdoms- og voksenuddannelser kan vende tilbage med 50 pct. fremmøde, det vil sige hver anden uge.
  • Elever i 5.-8. klasse og ikke-afgangselever på ungdomsuddannelser i alle landsdele kan møde til udendørs undervisning én gang om ugen. Det kan også afgangselever i grundskolen og afgangselever på ungdomsuddannelser i landsdele, hvor der endnu ikke er åbnet for 50 pct. fremmøde. I grundskolen opfordres personale og elever til at have et højst tre døgn gammelt negativt testresultat ved fremmøde, for personale og elever på ungdomsuddannelserne vil det være et krav.
  • Ikke brofaste øer kan åbne helt med 100 pct. fremmøde for grundskoler efter samme model som på Bornholm.
  • Endelig ændres kravene til udvalgsvarebutikker på 5.000 kvadratmeter eller derover, som fra på mandag kan have op til 250 kunder. Der vil desuden heller ikke være krav om tidsbestilling i butikker under 10.000 kvadratmeter, og for butikker over det areal vil der blive arbejdet med en model uden tidsbestilling, som på anden vis mindsket risikoen for sammenstimling.

I efterfølgende yderligere genåbningsdrøftelser vil aftaleparterne se på de dele af uddannelserne, "som kun vanskeligt kan gennemføres ved fjernundervisning, herunder erhvervs- og professionsuddannelserne", lyder det fra Justitsministeriet.