Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Sket i ugen:
Fem nye direktører med mere

Endnu en V-borgmester stopper med Ib Kristensen fra Billund, og Frederiksbergs K-borgmester Simon Aggesen må se sin givtige bolighandel blive genstand for  indledende ombudsmandsmands-spørgsmål
3. OKT 2020 9.30

I ugens løb ansatte fem kommuner hver sin nye direktør, hvor Fanø fik ny kommunaldirektør og urolige Randers ansatte et kendt navn i den kommunale verden, Faaborg-Midtfyns fratrådte kommunaldirektør Helene Bækmark, som social- og arbejdsmarkedsdirektør. Find alle nye direktører og også flere nye chefer på vores Navneside.

Endnu en sydjysk Venstre-borgmester har besluttet sig for at sige stop efter næste valg - i denne uge var det Ib Kristensen i Billund - og dermed bliver han den ottende borgmester, der frivilligt eller ufrivilligt bebuder sin afgang. Læs Billund skal have ny borgmester.

Op til KV21 er det i DK Nyts valgdækning værd at lægge mærke til spidser, der trækker sig igen, en S-kendis i Assens, der går fra det regionale til det kommunale, SF'ere i Fredericia, der forlader deres parti, når ikke de kommer igennem med fornyelse, eller Enhedslistefolk i Vejle, der må samle underskrifter på at få ny generalforsamling, fordi de er utilfredse med et forløb. Følg med - ikke mindst i de konkrete udpegninger af spidskandidater - på KV21.

At endnu to lokalpolitikere fra DF har forladt partiet er snart ikke nogen nyhed, men det skete altså også i løbet af den forløbne uge og gjaldt byrådsmedlemmer i Syddjurs og Tønder.

At et friplejehjem i Odense gik konkurs - og hvorfor - vakte også opmærksomhed, 

På Frederiksberg er borgmester Simon Aggesen havnet i en dårlig sag, der kan gå hen og påvirke valget næste år. Han er centrum i en ejendomssag, der rummer en med hans eget udtryk heldig bolighandel, en opdelt herskabslejlighed og en fortjeneste på 11 millioner. En sag, der har fået ombudsmanden til at interessere sig for det administrative forløb.

Kommunernes budgetproces er gået ind i opløbssvinget med langt de fleste aftaler handlet af og næsten alle resterende andenbehandlinger i byrådene i løbet af næste uge. I ugens løb meldte Stevns sig som årets formentlige højdespringer med en skattestigning på et helt procentpoint - uden at have fået lov og derfor med udsigt til at staten hapser en del af pengene. Se alle hiditidige budgetaftaler under DK Nyts Budget 2021-tema.

ka / mk