EU: Arbejdsløsheden blandt de 15-29-årige i EU var i 2011 ca. 16½ pct., hvilket er det højeste niveau siden 1997, hvor ungdomsledigheden var 16,7 pct. Dermed er ungdomsledigheden i EU den højeste i 14 år, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.
I 90'erne lykkedes det at sænke ungdomsarbejdsløsheden i mange lande i Europa betydeligt. Ungdomsledigheden var ved begyndelsen af 00'erne kommet ned under 12 pct. i EU, hvorefter den dog steg lidt igen i kølvandet på den globale afmatning, der fulgte i kølvandet på den bristede IT-boble.
Danmark i bedste halvdel
Ved det efterfølgende opsving lykkedes det fra 2005 til 2008 at reducere ungdomsledigheden igen, så den i 2008 - lige før krisen - var tilbage på ca. 12 pct. i EU. I årene efter den økonomiske krise er ungdomsarbejdsløsheden nu igen slået adskillelige år tilbage i mange af EU-landene, skriver Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Ungdomsarbejdsløsheden er særligt høj i de sydeuropæiske lande og Irland. Mest lunt i svinget er lande som Holland, Schweiz, Norge og Tyskland, hvor ungdomsledigheden er under otte pct.
Danmark i den bedre halvdel, men på vej mod 80'er- og 90'er-niveau
Ungdomsledigheden herhjemme er i dag 12,7 pct., hvilket er lavere end i de fleste europæiske lande, men dårligere end en række af de lande, vi normalt sammenligner os med.
srl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.