Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

30 EU-millioner til ungdomsarbejdsløsheden

Hver femte unge europæer under 25 år er arbejdsløs. Det har fået EP til at afsætte 30 millioner i et forsøg på at gå nye veje i kampen mod ledighed

Forslaget om ekstra midler til bekæmpelse af ungdomsarbejdsløshed kommer fra SF´s medlem af Europa-Parlamentet, Emilie Turunen, som i snart to år har arbejdet for at få det vedtaget:

- Det er overordentligt glædeligt, at de mange fine ord om bekæmpelse af ungdomsarbejdsløshed nu endelig bliver fulgt op af konkret handling og penge, siger Emilie Turunen i en pressemeddelelse.

Pengene der er afsættes i EU's budget for de næste to år, skal gå til at teste en såkaldt Ungdomsgaranti. Ungdomsgarantien skal garantere unge under 25 år et job, uddannelse eller efteruddannelse senest fire måneder efter, at de er blevet arbejdsløse. Håbet er, at resultaterne vil være så gode, at man om få år kan indføre en egentlig Europæisk Ungdomsgaranti i hele EU, sådan som SF har foreslået og sikret opbakning til i Europa-Parlamentet.

- Ungdomsarbejdsløshed er på alle måder en dårlig forretning. Vi ved, at det for den enkelte har kæmpe konsekvenser at ryge ud i arbejdsløshed, og for samfundet er det en stor økonomisk udgift. I mange lande i Europa er man godt klar over det, men der er lige nu smalkost, og derfor er det positivt, at vi sætter det her initiativ i gang.

mou