Djøf klar med millionkrav på vegne af fyret kommunaldirektør

FREDERICIA: Den tidligere kommunaldirektør i Fredericia Annemarie Zacho-Broes fagforening, Djøf, er klar med et millionkrav, mod Fredericia Kommune. Årsagen er, at fagforeningen mener, at bortvisningen af Zacho-Broe, som byrådet i Fredericia vedtog den 29. marts, er uretmæssigt. Derfor mener Djøf, at den afskedigede direktør har krav på 18 måneders løn - svarende til godt tre mio. kr., skriver Fredericia Dagblad.

- Dertil har vi et krav om tort-erstatning på 100.000 kroner. Det er begrundet i grovheden, som forløbet er udtryk for herunder med en politianmeldelse, siger Pernille Backhausen, der er advokat for Djøf og repræsenterer Annemarie Zacho-Broe i sagen.

Klageskriftet indleveres ifølge Backhausen i næste uge. Når klagen er indleveret, skal den afgøres ved en faglig voldgiftsret. Hvis klagen bliver afvist, kan Fredericia Kommune altså spare millioner på afskedigelsen. Sagen forventes at tage et år om at blive behandlet. Fredericia Kommune er i bortvisningssagen repræsenteret af advokatfirmaet Horten.

amp