Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kommunaldirektør er uforstående over for politianmeldelse

Advokaten for Fredericias hjemsendte kommunaldirektør har fåmælt kommentar til sagen.

FREDERICIA: Advokaten for den hjemsendte kommunaldirektør i Fredericia, Annemarie Zacho-Broe, er uforstående over for, at kommunen har bedt politiet undersøge mulige habilitetsproblemer som følge af for tætte relationer mellem hende og tidligere borgmester Jacob Bjerregaard (S).

Advokat Pernille Backhausen oplyser til både Fredericia Dagblad og TV Syd, at man afventer et udspil.

"Men vi har noteret os, at Advokatfirmaet Horten ikke i de materielle sager mener, at Annemarie Zacho-Broe har overtrådt nogle regler eller fundet dokumentation for en relation mellem borgmesteren og kommunaldirektøren, der har medført problemer med habiliteten. Vi stiller os uforstående over for, at der nu indgives en politianmeldelse mod kommunaldirektøren," skriver advokaten til de to medier. Derudover har advokaten ingen kommentarer.

To afskedigelsessager

Den nye borgmester, Steen Wrist (S), meddelte fredag på et pressemøde, at kommunen har videregivet sagen til politiet og desuden har indledt en afskedigelsessag mod Annemarie Zacho-Broe og mod den hidtidige økonomi- og personalechef Tommy Abildgaard.

På pressemødet fremlagde kommunen en advokatundersøgelse bestilt hos Horten af sagen, som blandt andet handler om, at Jacob Bjerregaard fik lov at købe en attraktiv byggegrund i strid med udbudsreglerne, og at han og kommunaldirektøren ifølge rygter havde et forhold "af nær karakter".

Jacob Bjerregaard trak sig som borgmester først i december, kort før sagen kom frem, med den forklaring, at han havde fået et nyt job. 

ak