Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Der skal ryddes op rådhuset, sagde borgmester Steen Wrist (S) på pressemødet i dag.
Foto: Claus Fisker, Ritzau Scanpix

Fredericia skal også stramme op på udbud og indkøb

Uspecificerede regninger og manglende dokumentation for leverancer er en del af, hvad kommunen har afdækket i sine egne undersøgelser.

FREDERICIA: Hovedindholdet i Fredericia-affæren er nok de demokratisk aspekter i spørgsmålet om habilitet med hensyn til borgmester og kommunaldirektør, hvor grundlæggende principper i kommunestyret er på spil.

Men også i den almindelige forvaltningspraksis har der været noget at komme efter i det aktuelle arbejde med at få "ryddet op på rådhuset", som borgmester Steen Wrist (S) kaldte det på pressemødet i dag.

Det fremgår af kommunens egen undersøgelse kaldet "interne afdækninger" af hændelsesforløb, sagsbehandling, aftale- og hjemmelsgrundlag.

Regler skal holdes

Der er betalt regninger på udokumenteret grundlag til brandingfirmaet EventC, hvis regninger er blevet accepteret, selvom de var uspecificerede. Det samme er tilfældet med tilskud gennem flere år fra en såkaldt Brandingpulje.

I forhold til kommunal annoncering i lokale medier vurderes det, at principper for økonomistyring ikke er overholdt, da der er betalt regninger uden specifikation i relation til en forældet aftale. Der er tilsyneladende ikke søgt dokumentation for, at den aftalte vare er leveret - og således betalt regninger på et udokumenteret grundlag.

Samtidig hedder det mere generelt, at det nu skal undersøges, om der er varegrupper eller lignende, som skal konkurrenceudsættes for at overholde udbudsreglerne.