Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Jacob Bjerrregaard ønsker, ikke at hans sag om særbehandling skal ligge Advice til last.
Foto: Jens Nørgaard Larsen, Ritzau Scanpix

Fredericia-borgmester:
Jacob Bjerregaard dropper nyt job igen efter sag om særbehandling

I 2016 solgte kommunen en byggegrund til borgmesteren uden skriftligt bud som påbudt. Han har nu bedt sin nye arbejdsgiver Advice ophæve kontrakten om det nye job.

FREDERICIA: En sag fra 2016 om et kommunalt grundsalg, som Ekstra Bladet har bragt op, har nu fået borgmester i Fredericia Jacob Bjerregaard (S) til at opgive sit nye direktørjob i kommunikationsbureauet Advice. Et job, som han tirsdag kvittede borgmesterposten for.

- Al den virak, der har været efter min udmelding, har intet med min kommende arbejdsgiver at gøre, og det skal ikke ligge dem til last, skriver Jacob Bjerregaard til Ekstra Bladet.

Avisen fortæller, hvordan Bjerregaard for fire år siden købte sin byggegrund af kommunen efter et mundtligt bud. Kommunens salgschef forsøgte ikke at få et højere bud fra andre interesserede, som ellers var inde i biledet. Og det har Henrik Olsen, chefjurist i Fredericia Kommune, erkendt var en fejl: En kommune ikke må nøjes med et mundtligt bud, men skal have det skriftligt.

Onsdag blev Steen Wrist Ørst (S) valgt af en enig socialdemokratisk byrådsgruppe til at efterfølge Bjerregaard, som altså nu står uden det nye job, han skulle begynde på 1. februar.

ka