Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
"Han skulle bare få det til at ske", sagde eks-borgmester Jacob Bjerregaard (S) ifølge et telefonnotat til salgschefen, der således helst skulle sælge en kommunal byggegrund til borgmesterparret.
Foto: Frank Cilius, Ritzau Scanpix

Telefonnotat belaster Jacob Bjerregaard

Opdateret: Eks-borgmesteren i Fredericia pressede salgschefen i kommunen for at sikre sig en kommunal byggegrund. Uenighed mellem koncernchef og tidligere salgschef om samtalens indhold.

FREDERICIA: Eks-borgmester i Fredericia Jacob Bjerregaard (S) pressede salgschefen i kommunen for at sikre sig en kommunal byggegrund tæt på Lillebælt. Det skete, længe før grunden kom til salg, skriver Ekstra Bladet på baggrund af aktindsigt i et telefonnotat.

Notatet blev udarbejdet efter de første afsløringer af borgmesterens køb af en byggegrund for næsen af et lokalt par. Det er lavet af koncernchefen for Teknik og Miljø René Olesen på baggrund af hans samtale 11. december med den daværende salgschef, Jens Ole Andersen, 

"Jens Ole oplyste, at borgmesteren og han havde mødtes ved byggemodningen og borgmesteren havde givet Jens Ole besked på, at Lotte (Cederskjold, Jacob Bjerregaards kone, red.) vil have grunden, så han skulle bare få det til at ske," står der i notatet.

Intet skriftligt bud

En advokatundersøgelse igangsat på grund af sagen er blevet udvidet til også at omfatte "interviews med relevante parter i sagen".

Økonomiudvalget fritog i sidste uge kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe for tjeneste i samme sag. Borgmester Jacob Bjerregaard frasagde sig tidligere i forløbet det kommunikationsjob, der ellers var årsagen til, at han ville stoppe i politik.

Midt i december fik kommunen besked om at redegøre over for Ankestyrelsen om sit salg i 2016 af den omtalte byggegrund. På det tidspunkt var det offentligt kommet frem, at Jacob Bjerregaard fik den uden et skriftligt bud, som ellers er påkrævet.

Ifølge Fredericia Dagblad, der har fået samme aktindsigt i sagen som Ekstra Bladet, har den tidligere salgschef siden lagt afstand til den måde, hans telefonsamtale med René Olesen er blevet refereret på.