DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Tidligere kommunaldirektør: Bortvisning er ubegrundet
Annemarie Zacho-Broe har været hjemsendt siden starten af januar og blev i denne uge bortvist fra jobbet.
Foto: Peter Leth-Larsen, Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Tidligere kommunaldirektør: Bortvisning er ubegrundet

Djøf starter en voldgiftssag på Annemarie Zacho-Broes vegne efter den ifølge dem ubegrundede bortvisning. Zacho-Broe selv bryder tavsheden på LinkedIn.

FREDERICIA: Efter fire ret tavse måneder for nu bortviste og tidligere kommunaldirektør i Fredericia Annemarie Zacho-Broe, kan man i et længere indlæg på LinkedIn læse, at hun mener, at sagen har fået et forkert fokus.

Hun mener, at den er kommet til at handle om personer frem for det, det hele startede med: Tidligere borgmester Jacob Bjerregaards grundkøb. Hun skriver også, at Fredericias flotte udvikling er glemt i dækningen, og at kommunen er sat i et lys, den ikke fortjener.

Hun har fortsat ikke selv udtalt sig, men kun gennem sin advokat, Pernille Backhausen. Hun fortæller til Fredericia Dagblad, at Djøf vil starte en faglig voldgiftssag.

- Vi mener ikke, der foreligger tilstrækkelig bortvisningsgrund, og dermed lever kommunen ikke op til den ansættelsesretlige kontrakt. Vi starter en faglig voldgift, og bevisbyrden påhviler kommunen, siger hun til Fredericia Dagblad.

Den anonyme whistleblower står frem

Den manglende bevisbyrde refererer ifølge advokaten hverken til den tætte relation eller byggesagen, men håndteringen af rygterne, som kommunaldirektøren undlod at give videre. 

- Kommunen anerkender, det er udokumenterede rygter, så det er således alene håndteringen af rygterne, der er en del af bortvisningsgrundlaget, oplyser Pernille Backhausen.

Kommunaldirektøren modtog en anonym mail i oktober 2019 fra "en bekymret medarbejder", der gav sin bekymring og kendskab til rygterne videre. 

I weekenden kunne TV Syd afsløre identiteten på Carsten Juul Nielsen. Han er tidligere hr-medarbejder i Fredericia Kommune og sendte den berygtede, anonyme mail til Annemarie Zacho-Broe i oktober 2019. Den mail, som undgik offentlighedens kendskab i et år, før økonomiudvalget fik nys om den.

Det mødte kras kritik i den advokatundersøgelse, som har afdækket forløbet omkring hele Fredericia-sagen.