Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Byrådskolleger vil af med formand i børn- og ungeudvalg

KORT NYT26. APR 2021 8.33

GRIBSKOV: Den fyrede forstander på Havregården Kostskole Morten Ulrik Jørgensen, der er løsgænger i byrådet i Gribskov, er formand for børn- og ungeudvalget, der afgør tvangsfjernelsessager. Den post vil seks byrådskolleger nu have ham væk fra, oplyser DR Nyheder.

Morten Ulrik Jørgensen efterforskes af politiet for ulovlig magtanvendelse overfor børn på den nu lukkede kostskole, hvor DR Dokumentar har dokumenteret årelange problemer med mobning, vold, seksuelle overgreb og selvmordsforsøg blandt eleverne. Derudover var der manglende indberetninger til myndighederne, forsvundne elementer i logbøgerne og et optag af elever med store vanskeligheder, som skolen ikke havde kompetencerne til at håndtere.

Seks byrådsmedlemmer opfordrer ham nu til at trække sig fra formandsposten, heriblandt gruppeformand Birgit Roswall (V) og spidskandidat Trine Egetved (K), der sammen med flere andre fra byrådet har opfordrer Morten Ulrik Jørgensen til at stoppe eller søge orlov, indtil politisagen er afsluttet. 

ka