dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Politiker vil på orlov efter bortvisning og politianmeldelse i sit civile job

Massiv kritik fra Socialtilsyn af forholdene på privat kostskole, hvor byrådsmedlem i Gribskov Morten Ulrik Jørgensen indtil for nylig var forstander.

GRIBSKOV: Byrådsmedlem Morten Ulrik Jørgensen (nytgribskov) vil ifølge sn.dk søge orlov fra byrådet i "en kortere periode" for at håndtere sin civile situation, hvor han er blevet først fritaget for tjeneste, så bortvist og siden politianmeldt i forbindelse med sit nu tidligere job som forstander for den private kostskole Havregården. Ansøgningen skal behandles på førstkommende byrådsmøde, som efter planen er 10. november.

Morten Ulrik Jørgensen "dukker ikke nakken", men har brug for tid til at "løse denne opgave", meddeler han selv. Opgaven består i at forholde sig til massiv kritik fra Socialtilsynet af forholdene på kostskolen, som er afdækket af blandt andre DR med beskrivelser af vold, seksuelle overgreb og selvmordsforsøg.

Oveni tjenestefritagelsen og bortvisningen, der er begrundet i manglende tillid til den nu forhenværende forstander, er Morten Ulrik Jørgensen nu tillige ifølge Ekstra Bladet politianmeldt af kostskolens bestyrelse for dels "økonomiske ting", dels "fysiske magtanvendelser over for børnene på skolen". Sidstnævnte afviser han blankt overfor sn.dk, men vil derudover ikke forholde sig til anmeldelsen, som han ikke har set. Heller ikke kostskolens bestyrelsesformand Jonas Fedder Witt ønsker at uddybe, hvad "økonomiske ting" dækker over.

Foruden Socialtilsynet har også socialminister Astrid Krag (S) kommenteret sagen. Hun ønsker tilsynene styrket og oplyser på Twitter, at forhandlinger om dette er i gang "lige nu". Havregården har fået frist til i dag til at fremlægge en redningsplan, ellers er kostskolen i fare for at måtte lukke, skriver sn.dk.

mk