Jammerbugt:
Borgmester afviser, at kritik af forvaltningen hemmeligholdes

Kommunalbestyrelsesmedlem beskylder økonomiudvalget for at hemmeligholde kritik af forvaltningen med henvisning til at det er en personalesag.

JAMMERBUGT: Jammerbugts borgmester Mogens Chr. Gade (V) afviser, at sag om kritik af forvaltningen skulle være blevet hemmeligholdt for kommunalbestyrelsesmedlemmer eller at de er blevet nægtet sagsindsigt og afviser i den forbindelse også, at der skulle være tale om brud på styrelsesvedtægterne. Det skriver Nordjyske.

Kritikken af forvaltningen er kommet fra tidligere stabschef i kommunen Michael Binderup, og handler bl.a. om manipulation med økonomien og dårligt arbejdsmiljø i ledelsen. Og fordi kritikken retter sig mod ansatte i forvaltningen, er sagen af økonomiudvalget blevet rubriceret som en personalesag.

Et flertal i økonomiudvalget, Venstre, Socialdemokratiet og SF, udsendte mandag, efter udvalgets tredje møde om sagen, en pressemeddelelse i forbindelse med, at det konservative medlem Jørgen Ravn Christensen valgte at bruge sin standsningsret og kræve sagen i kommunalbestyrelsen. Han mener ikke, at tingene er kørt rigtigt, mens flertallet mener, at anklagerne mod forvaltningen er belyst og allerede på et møde 31. maj besluttede at fortsætte samarbejdet med direktøren og arbejdsmarkedschefen i social-, sundheds- og beskæftigelsesforvaltningen.

Manglende orientering

Medlem af kommunalbestyrelsen for Lokallisten Merete Fuglsang-Hansen håber, at kommunalbestyrelsen vil beslutte sig for en uvildig undersøgelse af sagen, fordi det ikke har været muligt for de folkevalgte at blive klogere på sagen. "Jeg kunne jo læse i Nordjyske, at sagen var en personalesag, og at vi derfor ikke kunne få at vide, hvad det drejede sig om. Siden har det undret mig, at jeg - som folkevalgt politiker - ikke kan få noget at vide", siger hun til Nordjyske.

Professor på Aalborg Universitet Steen Bønsing siger til avisen, at kommunalbestyrelsesmedlemmer har ret til at få indsigt i sagen, selvom der er tale om en personalesag: "Kommunalbestyrelsesmedlemmerne har det, man kalder en indsigtsret i materiale i kommunen, som er meget mere vidtgående end f.eks. aktindsigt", siger han til avisen. Borgmester Mogens Chr. Gade oplyser i artiklen, at der er blevet søgt sagsindsigt i sagen fra kommunalbestyrelsesmedlemmer, og refererer til styrelseslovens behandling af sagsindsigt, der siger, at de skal udleveres inden for ti dage.

Hele sagen med den tidligere stabschefs kritik af forvaltningen kommer, på det konservative økonomiudvalgsmedlems foranledningen, på kommunalbestyrelsesmødet den 8. juni.