Kritik af forvaltning i Jammerbugt skal op i byrådet

Det konservative medlem af økonomiudvalget bruger sin standsningsret til at få kritik af forvaltningsledelsen op i byrådet.

JAMMERBUGT: En sag om alvorlige anklager mod forvaltningsledelsen i Jammerbugt Kommune skal efter tre møder i økonomiudvalget nu op i byrådet. Det sker, fordi det konservative medlem af økonomiudvalget, Jørgen Ravn Christensen, har valgt at bruge sin standsningsret, skriver Nordjyske.

- Jeg synes ikke, tingene er kørt rigtigt. Jeg synes ikke, vi har gjort det rigtigt. Derfor vil jeg gerne have, det er hele kommunalbestyrelsen, der kigger på det, siger han til avisen.

Sagen udspringer af anklager fra tidligere stabschef i kommunen Michael Binderup om manipulation med økonomien og dårligt arbejdsmiljø i ledelsen, som både borgmester og kommunaldirektør tidligere har afvist. På mandagens økonomiudvalgsmøde besluttede flertallet, minus det konservative medlem, at fortsætte samarbejdet med to kritiserede medarbejdere, kommunens direktør og kommunens sundheds- og arbejdsmarkedschef.

Tiltag sættes i gang

I en pressemeddelelse fra økonomiudvalgsmedlemmerne fra Venstre, SF og Socialdemokratiet skriver de, at sagen er belyst, og at flertallet er "ærgerlige over, at De Konservative ønsker at trække beslutningen yderligere ud ved at forlange sagen i kommunalbestyrelsen, da der er brug for en udmelding til ansatte, ledelse og borger." Derud over vil økonomiudvalget nu sætte yderligere fokus på trivsel og ledelse i kommunen.

Det skal ske ved at fremrykke den planlagte trivselsundersøgelse for alle ansatte, så den gennemføres i det tidlige efterår med den nødvendige inddragelse af MED-systemet. Trivselsundersøgelsen kommer blandt andet til at indeholde et spørgeskema om trivsel og arbejdsmiljø, og den gennemføres af en ekstern uvildig leverandør. I undersøgelsen er medarbejdernes svar anonyme, så alle trygt kan komme til orde. 

Ud over den fremrykkede trivselsundersøgelse skal der fremover også være endnu mere fokus på nærværende ledelse og godt arbejdsmiljø i Social-, Sundheds- og Beskæftigelsesforvaltningen. Og endelig skriver flertallet af økonomiudvalget i pressemeddelelsen, at økonomiudvalget ønsker "øget fokus på økonomistyringen i Social-, Sundheds- og Beskæftigelsesforvaltningen".