DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

39 borgmestre skal mødes med Vestager

De kommuner, der arbejder ihærdigt på at få ændringer af udligningsordningen, giver ikke op, selv om regeringen kun vil tale om justeringer
5. DEC 2011 16.09

En række borgmestre fra de 39 kommuner, der arbejder på at ændre udligningsordningen, vil på et møde med den nye økonomi- og indenrigsminister, Margrethe Vestager (R), tirsdag forsøge at få sat gang i arbejdet i den nye regering.

Margrethe Vestager har selv signaleret, at hun er parat til at kigge på udligningsordningen. Derfor håber 39 kommuner-gruppen, at mødet med den nye indenrigsminister kan være med til at sætte gang i reformarbejdet.

- Vi håber og tror på, at ministeren vil være positiv overfor vores initiativ. Regeringen har selv signalet, at det er et punkt, som den prioriterer, idet det er en del af regeringens lovprogram. Så vi er optimistiske, siger borgmester Steen Dahlstrøm (S), Middelfart, forud for mødet med Margrethe Vestager.

På mødet med ministeren vil kommunerne på baggrund af en række analyser og undersøgelser af den nuværende udligningsordning argumentere for, hvorfor det er vigtigt, at det sker ændring af den nuværende ordning. En ordning som, de 39 kommuner mener, har en række skævheder, der betyder, at de kommuner går glip af millionbeløb i udligning.

Mødet med ministeren finder sted i morgen eftermiddag - tirsdag den 7. dec. kl. 14.00 .

mou