
Nummer tre på Venstres suppleantliste, Erik Poulsen, har takket ja til den ledige plads i Europa-Parlamentet i Bruxelles. Det siger Erik Poulsen til TV Midtvest.
I oktober lød det ellers fra Erik Poulsen til både Dagbladet Ringkøbing-Skjern og DK Nyt, at han ikke var interesseret i en plads i Europa-Parlamentet blandt andet på grund af sit job som politisk rådgiver i landboforeningen Fjordland.
- Det var jo en anden situation dengang. Det var helt hypotetisk, og der var ingen grund til at så tvivl om det job, jeg sad i, siger Erik Poulsen til DR mandag aften.
På grund af jobbet havde Erik Poulsen også meldt sig ud af Venstre ifølge lokalavisen. Han er dog medlem igen nu, oplyser Venstre til Ritzau.
Udløst af Ellemann-exit
At et af de 14 danske mandater i Europa-Parlamentet mandag blev ledigt skyldes, at Venstres Karen Ellemann forlader Folketinget for at blive generalsekretær i Nordisk Ministerråd. Det satte mandag en større stoleleg i gang.
Karen Ellemanns mandat i Folketinget overtages af suppleanten Kim Valentin. Han havde, efter han i første omgang ikke blev valgt ved folketingsvalget, ellers takket ja til at tage til Europa-Parlamentet.
Han er nummer to på Venstres suppleantliste, men da EU-parlamentarikerne Søren Gade og Linea Søgaard-Lidell blev valgt ind i Folketinget, blev to pladser ledige.
Den ene går til Bergur Løkke Rasmussen, der er førstesuppleant. Og så var det fastlagt, at Kim Valentin tog den anden ledige plads i Venstres parlamentsgruppe på fire.
Men med hans tilbagevenden til Folketinget gik pladsen videre til Erik Poulsen, der er nummer tre på suppleantlisten. Havde Erik Poulsen holdt fast i sit nej fra oktober, kunne det have blevet problematisk for Venstre. For de næste to, der ville blive tilbudt pladsen, Charlotte Munch og Theresa Blegvad, har begge skiftet parti.
Charlotte Munch er netop blevet valgt til Folketinget for Danmarksdemokraterne, mens Theresa Blegvad er medlem af De Konservative nu.
Ved valget til Europa-Parlamentet i 2019 fik Erik Poulsen 3363 personlige stemmer, hvilket altså var syvendeflest af Venstres kandidater.
FAKTA De 14 danske medlemmer af Europaparlamentet:
* Socialdemokratiet: Tre mandater.
Christel Schaldemose.
Niels Fuglsang.
Marianne Vind (overtog mandatet fra Jeppe Kofod, da han i 2019 blev udenrigsminister).
* De Radikale: Ét mandat.
Morten Helveg Petersen.
* De Konservative: Ét mandat.
Pernille Weiss.
* SF: to mandater.
Margrete Auken.
Kira Marie Peter-Hansen (overtog mandatet fra Karsten Hønge, da han valgte at gå efter en plads i Folketinget ved valget i 2019).
* Dansk Folkeparti: Ét mandat.
Anders Vistisen (overtog mandatet fra Peter Kofod, da han blev valgt til Folketinget 1. november).
* Venstre: Fire mandater.
Morten Løkkegaard.
Asger Christensen.
Bergur Løkke Rasmussen (overtog mandatet fra Søren Gade, da han blev valgt til Folketinget 1. november).
Erik Poulsen (overtog mandatet fra Linea Søgaard-Lidell, da hun blev valgt til Folketinget 1. november).
* Enhedslisten: Ét mandat.
Nikolaj Villumsen.
* Løsgænger:
Karen Melchior (blev valgt for De Radikale, men meldte sig ud af partiet for at blive løsgænger i august, efter partiet havde opfordret hende til at trække sig fra parlamentet).
/ritzau/
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.