I tredje kvartal 2008 havde Gentofte kommune klart den laveste andel af per-soner på efterløn: Færre end én ud af tre havde valgt efterlønsordningen. Herefter følger kommunerne Rudersdal, Hørsholm og Lyngby-Taarbæk, som alle har en andel på ca. 35 pct., oplyser Danmarks Statistik.
Derimod er efterlønsordningen mest anvendt i ø-kommunerne. I tredje kvartal 2008 havde Bornholms kommune den største andel, idet to ud af tre personer her er på efterløn. Herefter følger kommunerne Ærø, Langeland og Læsø, som alle ligeledes har en relativt høj andel af personer på efterløn, nemlig 62 pct.
I tredje kvartal 2008 var halvdelen af de forsikringsaktive over 60 år på efterløn. Der er relativt flere kvinder end mænd på efterløn, idet 60 pct. af de forsikringsaktive kvinder over 60 år var på efterløn mod 42 pct. af mændene.
Flest kvinder vælger efterlønsordningen
Der er en stor variation i, hvor udbredt anvendelsen af efterløn er mellem de enkelte a-kasser. De største anvendelser finder sted i a-kasserne Nærings- og Nydelsesmid-delarbejderne, FOA og 3F, hvor knap to ud af tre er på efterløn. Modsat finder den mindste anvendelse sted i a-kasserne for de relativt højt uddannede, dvs. Økonomer (CA), Akademikere (AAK) og Ingeniører (IAK). I disse a-kasser er under 25 pct. af de forsikrede over 60 år på efterløn.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.