Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Tre millioner til at bekæmpe rusmidler

Med tre millioner kroner i bagagen laver Horsens en samlet indsats mod rusmidler på alle ungdomsuddannelser
21. DEC 2011 15.38

HORSENS: 3,1 mio. kr. Med det beløb skal Horsens Kommune og ungdomsuddannelserne nu aktivt intensivere indsatsen mod misbrug af alkohol og stoffer. Alle skoler skal have en aktiv rusmiddelpolitik, som retter sig mod alle unge og unge med et problematisk forbrug.

Det er Sundhedsstyrelsen, der har bevilget pengene som led i det tre-årige Modelkommune-projekt Unge, Alkohol og Stoffer. Projektet retter sig desuden mod ledere, lærere, mentorer og vejledere med tilknytning til ungdomsuddannelserne.

Opsøger de unge
Formålet er at skabe en fælles, aktiv og tidlig indsats i forhold til rusmiddelforebyggelse blandt unge. Projektet skal desuden medvirke til at opspore unge, der er i fare for at udvikle et misbrug af enten alkohol eller stoffer.

Samtlige ungdomsuddannelser i Horsens Kommune er på banen i forbindelse med dette projekt, som er forankret i SSP i Horsens Ungdomsskole.

Misbrugseksperter bliver inddraget
Tilslutningen er dog ikke udtryk for, at problemet med stoffer og alkohol er specielt stort i Horsens, understreger Peter Sørensen (S), der er formand for Børne- og Skoleudvalget:

- Unges forbrug af alkohol og stoffer er et emne, som vi må forholde os aktivt til. Nogle uddannelsesinstitutioner er mere erfarne i at arbejde med disse problematikker end andre. Men med dette projekt bliver samtlige ungdomsuddannelser inddraget. Det giver gode muligheder for at netværke og dele idéer, mener Peter Sørensen.

Nogle af de ting, som projektet giver mulighed for, er blandt andet opsøgende arbejde og åben rådgivning ved medarbejdere fra Street Team, U Turn og Center for Socialt Udsatte. Der vil også være oplæg fra misbrugseksperter som for eksempel overlæge Henrik Rindom, ligesom der laves en hjemmeside og en telefonlinje i kombination med sociale medier.

srl

Foto: http://www.flickr.com/photos/dominiquegodbout/with/5180502739/