Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Trafikoplæg skal gavne hele landet

Region Hovedstaden og dens kommuner er blevet enige om et nyt samlet trafikoplæg, der viser vej til vækst for hele landet
13. SEP 2011 10.58

HOVEDSTADEN: Fornyet vækst i Danmark udspringer af fornyet vækst i Hovedstadsregionen, og en velfungerende og effektiv infrastruktur er en forudsætning for, at Hovedstadsregionen kan udnytte potentialerne for vækst. Sådan skriver Region Hovedstaden og hovedstadens kommuner i en fælles pressemeddelelse om parternes nye trafikoplæg.

Oplægget fokuserer især på Københavns Lufthavn. De internationale flyforbindelser spiller en vital rolle for regionens internationale virksomheder og for evnen til at tiltrække internationale investeringer, turisme og viden, fremgår det.

Det understrges, at fordelene ikke alene vil gavne Hovedstaden og Øresundsregionen, men hele Danmark.

Femern-forbindelse med muligheder
Også åbningen af Femern-forbindelsen i 2020 fremhæves i trafikoplægget. Med de norske og svenske overvejelser om højhastighedstog mellem de skandinaviske hovedstæder bliver hovedstaden det centrale omdrejningspunkt i transportnettet mellem Skandinavien og det øvrige Europa.

- En optimal udnyttelse af potentialerne i Femern-forbindelsen og en øget trafikal integration i Øresundsregionen samt et ønske om at mindske trængslen på regionens veje stiller også krav til en udvikling af infrastrukturen internt i regionen, hedder det i pressemeddelelsen, der afslutningsvis understreger, at oplægget er  båret af enighed mellem alle parter, og at parterne forventer, at regering og folketing vil samarbejde om at skabe det bedste grundlag for investeringer.

jos

Foto: www.flickr.com/photos/loozrboy/