Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

1.726 nye p-pladser til københavnerne

En politisk aftale til 161 mio. kr. sikrer nu bedre forhold for beboere og erhvervslivet med bl.a. 1.726 flere offentlige parkeringspladser
24. JUN 2011 14.00

Københavnere, der leder efter en parkeringsplads, får nu lidt lettere ved at finde fodfæste til den firehjulede. En politisk aftale mellem Socialdemokraterne, Det Konservative Folkeparti, Venstre, Det Radikale Venstre og Dansk Folkeparti på Rådhuset sikrer 1.726 nye parkeringspladser til 161 millioner kroner i hovedstaden i 2012 og 2013.

- Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes os at lave en aftale om flere parkeringspladser til københavnerne. København er en moderne grøn storby, hvor vi prioriterer kollektiv trafik og cykler utroligt højt. Men der skal også være plads til de københavnere, som har en bil. Med denne aftale sikrer vi lidt bedre forhold for dem og forbedrer rammerne for byens vækst, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Aftalen, der udmønter parkeringsforliget fra 2009 mellem de samme partier, sætter penge af til 500 nye skråparkeringspladser på Østerbro samt 250 skråparkeringspladser på Vesterbro og Amager. Samtidig kommer 131 kommunale pladser på Rejsbygade, i Kødbyen og på Flæsketorvet. Derudover bliver yderligere 345 kommunale p-pladser åbnet for københavnerne og så er aftaleparterne enige om at skaffe 500 pladser ved bl.a. at leje sig ind i private anlæg.

Også plads til billisterne
- København skal være en by for alle. Vi er internationalt kendt for vores gode cykelforhold, og dem skal vi stadig udvikle. Men det er afgørende, at der også er plads til helt almindelige københavnere, der har brug for en bil for at få hverdagen til at hænge sammen. Samtidig er det afgørende for os, at der i aftalen er sat penge af til at forbedre byrummene, siger Anna Mee Allerslev (R) og henviser til, at der i aftalen er lavet en pulje på 22,5 mio. til kvalitetsforbedring i byrum omkring skråparkeringspladser.

Aftalen om de nye parkeringspladser indebærer forbedringer for byens erhvervsliv. Det gælder bl.a. 100 nye gratis 60 minutters p-pladser i Indre by, etablering af læssezoner forbeholdt af- og pålæsning af varer samt udpegning af lokaliteter til etablering af private p-siloer i indre by.

Betal med mobilen
Aftaleparterne er desuden enige om at effektivisere betalingen for parkeringspladser, så københavnerne kan bruge deres mobiltelefon til at betale for parkering samt at analysere mulighederne for at lave et system der gør det nemt for billister at finde en ledig parkeringsplads via sin mobiltelefon.

Hos Dansk Folkeparti glæder man sig især over, at parkeringsforholdene på Østerbro bliver forbedret.

- Vi har længe påpeget, at parkeringsforholdene er utilfredsstillende på Østerbro. Derfor er vi selvfølgelig meget glade for, at der er godt nyt til Østerbro-borgerne i denne aftale. Vi vil fortsætte med at kæmpe for at få forbedret parkeringsforholdene i hele byen, siger teknik- og miljøordfører Karin Storgaard (DF).

Partierne på Københavns Rådhus har valgt at forhandle om nye p-pladser til trods for, at Folketinget for nylig vedtog en lov, der beskærer kommunernes statstilskud til parkeringsindtægter. Loven betyder, at forhandlerne har haft 203 millioner kroner mindre at forhandle om.