Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Sydfynsk skadestue splitter S

Nyudnævnt formand for Folketingets sundhedsudvalg ønsker modsat sin partiformand, Helle Thorning, at bevare omstridt akutfunktion
KORT NYT27. OKT 2011 6.50

FOLKETINGET: Spørgsmålet om bevarelse af den omstridte aktufunktion på sygehuset i Svendborg fører nu til åbenlys diskussion i den socialdemokratiske gruppe på Christiansborg, fortæller Politiken. Det er den nyudnævnte formand for Folketingets Sundhedsudvalg, Julie Skovsby (S), der er valgt i Assens, vil fortsætte kampen for at bevare den efter 2020, hvor den ellers er planlagt til at lukke.

Det står i skarp modstrid til partiformand Helle Thorning Schmidt, der sender aben videre til Region Syddanmark. Og den nyudnævnte minister Carsten Hansen, der i valgkampen gik til kamp for en bevarelse af skadestuen, men som nu følger partideciplinen og ikke vil blande sig i spørgsmålet.

Flere socialdemokratiske politikere - bl.a. Pernille Rosenkrantz-Theil, der er valgt på Fyn - som avisen har talt med, ønsker at sige noget om den interne debat i partiet, men henholder sig til partilinien.

mou