Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Akutfunktion - betal selv

Voldsom kritik fra fynske politikere til sundhedsminister-brev om finansiering af nyt universitetshospital
KORT NYT25. OKT 2011 14.23

SVENDBORG: Regeringen begår løftebrud og foretager en direkte fjendtlig handling ved at trække tæppet væk under akutfunktionen i Svendborg, lyder kritikken fra egne rækker, fortæller TV 2/Fyn.

Kritikken kommer efter, at sundhedsminister Astrid Krag (SF) har svaret på et brev til formanden for Region Syddanmark, Carl Holst (V). Heri skriver ministeren, at regionen mister penge til at bygge et nyt universitetshospital i Odense, hvis den vælger at bevare akutfunktionen i Svendborg.

- Det er ikke godt, og jeg er skuffet. Det er et brud på det klare tilsagn, der blev givet inden valget fra Socialdemokraterne og SF. Det var klart formuleret, siger Svendborgs borgmester, Curt Sørensen (S).

Flere socialdemokrater fortæller, at regeringen med udmeldingen reelt lægger en fuldt udbygget akutfunktion på Sydfyn i graven. Hverken Venstre eller Socialdemokraterne i regionsrådet vil nemlig stemme for sådan en løsning, hvor der bliver skåret i bevillingen på 6,3 mia. kr. til det nye universitetshospital i Odense, hvis akutfunktionen i Svendborg skal bevares.

ka