
Derfor har borgmester Winni Grosbøll (S) skrevet et brev til beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V), hvor hun forklarer vigtigheden af de statslige arbejdspladser for Bornhom:
Kære Inger Støjberg,
Jeg henvender mig til dig i min egenskab af borgmester for Bornholms Regionskommune.
På Bornholm har vi iværksat en lang række initiativer, som skal understøtte øget vækst og udvikling på Bornholm.
Det er altafgørende i den forbindelse, at Bornholm har en lang række forskellige jobmuligheder, som både kan være med til at fastholde unge på Bornholm, samt at tiltrække andre interesserede til at flytte til Bornholm.
Statslige arbejdspladser er en vigtig faktor i denne forbindelse, og vi har derfor været glade for, at Bornholms Regionskommune siden 1. august 2009 har varetaget den landsdækkende opgave vedrørende jobnetsupport af borgere og virksomheder, som det fremgår af aftalen mellem Arbejdsmarkedsstyrelsen og Bornholms Regionskommune, samt i bemærkningerne til §22 i forslag til lov om ændring af lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæfti-gelsesindsats, vedtaget den 29. maj 2009.
Bornholms Regionskommune er meget positiv overfor at påtage sig denne type opgaver. Oprettelsen af Jobnetsupport har - i lighed med oprettelsen af andre statslige funktioner - haft stor bevågenhed på Bornholm, da det rummer værdifuldt potentiale for en udkantskommune som Bornholm at kunne varetage landsdækkende opgaver.
Bevare opgavevaretagelsen på Bornholm:
Arbejdsmarkedsstyrelsen har nu oplyst Bornholms Regionskommune, at Styrelsen har til hensigt at reducere det statslige driftstilskud til Jobnetsupporten på Bornholm svarende til 2 årsværk med virkning fra 2011, og at opgaven over tid vil blive flyttet helt væk fra Bornholm og til Arbejdsmarkedsstyrelsen i København.
Bornholms Regionskommune er meget uforstående overfor dette, da det er kommunens overbevisning, at Jobnetsupporten på Bornholm løser sine opgaver til fuld tilfredshed for styrelsen og ikke mindst brugerne af Jobnet. Ved dit besøg i efteråret bed vi da også mærke i din positive tilkendegivelse overfor arbejdet i Jobnetsupport, hvilket gør vores undren så meget desto større.
Jobnetsupporterne på Bornholm er sammensat bredt fra medarbejdergruppen i Jobcenter Bornholm, og besidder derfor mange forskellige faglige kompetencer, herunder både IT- og sagsbehandlerkompetencer. Netop sammenhæng mellem support- og Jobcenteropgaver gør, at supportmedarbejderne er opdateret på begge fronter. Det skaber mening, at der er en tæt integration mellem disse to opgavevaretagelser.
Kendskab til ny målgruppe:
Dette betyder også, at medarbejderne i supporten netop har kendskab til kontanthjælpsmodtagere, som bliver en ny stor gruppe af brugere af Jobnet. Ligeledes har medarbejderne via deres daglige arbejde stor kendskab til Nymatch, "min side" og har kontakt med mange kolleger fra andre Jobcentre.
Gerne nye opgaver:
Bornholms Regionskommune er meget positive overfor regeringens ønske om at statslige arbejdspladser placeres i de såkaldte udkantskommuner, og Bornholms Regionskommune påtager sig meget gerne nye opgaver, hvor der er mulighed for, at yderområder kan varetage landsdækkende opgaver.
Vi er derfor altid opmærksomme på, at kunne byde ind på opgaver af denne type, hvilket der også er bred politisk opbakning til.
Det er vigtigt at sikre en fortsat positiv udvikling af det bornholmske arbejdsmarked med attraktive arbejdspladser og vi mener, at vi kan løse opgaver af denne karakter på et højt fagligt niveau, med en dygtig og stabil medarbejder-gruppe, hvor der er gode muligheder for at rekruttere nye velkvalificerede medarbejdere på baggrund af den relativt høje ledighed på Bornholm.
Fortsat jobnetsupport evt. suppleret med jobgodkendelse:
Jeg håber derfor, at Beskæftigelsesministeren vil se positivt på, at Bornholms Regionskommune fortsat får mulighed for at varetage den fulde opgave med Jobnetsupport.
I denne forbindelse tillader jeg mig at henvise til bemærkningerne til §22 i forslag til lov om ændring af lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, vedtaget den 29. maj 2009, hvor der står følgende:
Beskæftigelsesministeriet indgår aftale med Bornholms Regionskommune om at varetage Jobnetsupport af borgere og virksomheder for en nærmere fastsat periode.
Efter min opfattelse er dette en klar politisk tilkendegivelse af, at man ønsker at opgaven skal varetages på Bornholm. At denne tilkendegivelse nu, mindre end 1 år efter vedtagelsen, administrativt ændres, finder jeg ikke rimeligt.
I forlængelse af dette indgår vi naturligvis også gerne i en positiv drøftelse vedrørende varetagelse af andre opgaver enten nu eller på sigt, i stedet for at flytte statslige opgaver og arbejdspladser til København.
Her ser jeg, som tidligere nævnt, opgaven vedrørende jobgodkendelse, som en naturlig opgave i sammenhæng med Jobnetsupport, hvor man ville kunne sammentænke opgaveudførelsen, og dermed optimere ressourceanvendelsen.
Jobcenter Bornholm er en stor arbejdsplads med ca. 140 medarbejdere, hvor der vil være et naturligt rekrutteringspotentiale til at løse yderligere opgaver.
Jeg ser frem til en positiv dialog om den fremtidige opgaveløsning.
Med venlig hilsen
Winni Grosbøll
Borgmester
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.