Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Slut med giftige vinduer i affaldsovne

Det skal være slut med, at termovinduer fyldt med PCB i direkte modstrid med lovgivningen havner i de danske affaldsforbrændinger
KORT NYT14. DEC 2011 13.52

Som det første affaldsselskab herhjemme gør Vestforbrænding op med års ligegyldighed over for de store mængder PCB i termoruder. Nu skal private firmaer hjælpe med at sortere vinduerne efter alle kunstens regler, oplyser Ingeniøren.

Vestforbrænding vil sørge for, at termovinduer med PCB bliver behandlet efter alle kunstens regler, så glasset bliver genbrugt, og miljøgiften destrueret som farligt affald.

Indtil for nylig har alle landets kommuner i praksis set gennem fingre med, at termoruderne ikke blev sendt til Kommunekemi, der er det eneste anlæg herhjemme, som må afbrænde miljøgifte som PCB.

Vestforbrænding skønnede i 2008, at danskerne hvert år kasserer mellem to og tre ton PCB i termoruder, som bliver behandlet i strid med reglerne.

PCB udgør op til 25 pct. af det kit, som klistrer glasset på den indvendige metalramme i termoruder, der er fremstillet fra slutningen af 1960'erne frem til 1977. Koncentrationen er op til 5.000 gange over Miljøstyrelsen grænseværdi for farligt affald.

ka