
ODENSE: Med 1 mio. kr. ekstra afsat i budgettet for 2023 og midler fra Socialstyrelsen opnormerer Odense Kommune bemandingen på Krisecenter Odense, sætter ind med kompetanceudvikling af centrets ansatte og målretter information til fagpersoner i fx børnehaver og jobcenter, så de bliver bedre til at opdage tegn på partnervold.
- Alene i 2022 er der begået ti partnerdrab i Danmark. Det er et af mange beviser på, at der er brug for en styrket indsats mod partnervold - både mod mænd og kvinder. Jeg er meget tilfreds med, at vi nu sætter en række nye initiativer i værk for at hjælpe voldsofrene så tidligt og effektivt som muligt. Med de her tiltag tager vi hul på flere af de elementer, som den tidligere regering også foreslog i sin handlingsplan. Det her er et stort problem, hvor kommuner og stat sammen skal styrke indsatsen, siger beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lilleholt (V).
Socialstyrelsen har over tre år givet 3,9 mio. kr. til beskæftigelses- og socialforvaltningens indsats for borgere udsat for vold. Sammen med kommunens egne midler gør de det muligt for Odense at styrke indsatsen.
Den konkrete indsats
Den opnomerede bemanding på Krisecenter Odense skal bl.a. bruges til ambulante rådgivningssamtaler og akuttelefon, så det bliver muligt at starte risikovurderinger ved første kontakt. Som tidligere nævnt i forbindelse med Odense Kommunes satsning, viser flere partnerdrab på Fyn de seneste år, at ofrene ikke havde søgt hjælp. Næstformand i beskæftigelses- og socialudvalget Cæcilie Crawley (S) fremhævede i den forbindelse ambulant behandling som et vigtigt alternativ, fordi det kan det være et alt for stort skridt at tage på krisecenter.
Indsatsen i Odense bygger netop på både ambulant hjælp, ophold på krisecenter og opsporing af voldsramte.
- Når 200.000 danskere hvert år rammes af fysisk eller psykisk vold i nære relationer, så giver det sig selv, at vi skal prioritere de rigtige tilbud til de voldsramte. Vi skal både have sikre værelser på krisecentrene og tilbud om ambulant behandling. Og så er det vigtigt med en god opsporing, så vi hurtigst muligt kan sætte ind og forebygge eller standse vold, inden det bliver nødvendigt med en plads på et krisecenter, siger medlem i beskæftigelses- og socialudvalget Joachim Hoffmann-Petersen (K).
Også medlem af udvalget Reza Javid (EL) fremhæver vigtigheden af de øgede midler til indsatsen:
- Voldsramte mennesker uanset køn er i en meget udsat position, og det er helt nødvendigt, at vi som samfund er klar til at tage godt hånd om dem, når de søger hjælp. Det er også derfor, at vi i Enhedslisten var meget optagede af at styrke hjælpen til voldsramte under årets budgetforhandlinger, siger han.
Se mere om Odense Kommunes indsats på Krisecenter Odenses hjemmeside.
cwa
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.