Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ny task force ind mod AMU-svindel

5-10 ekstra ansatte skal aktivt finkæmme AMU-systemet for svindel og misbrug
KORT NYT23. DEC 2011 6.19

Det oplyser Børne- og Undervisningsminister Christine Antorini (S) i kølvandet på et turbulent år i efteruddannelsessektoren med mange eksempler på AMU-svindel og mangelfuld kontrol med offentlige midler er dukket op efter det andet, skriver avisen.dk.

Blandt andet skal uanmeldte kontrolbesøg hos kursusudbydere og erhvervsskoler gøre livet surt for de svindlere, der fortsat forsøger at udnytte systemet. I november konkluderede en kulegravning, at den meste svindel foregår blandt private kursusudbydere. Den er især gal med de såkaldt 'bløde kurser', hvor det er let at kamuflere for eksempel intern oplæring som AMU-kurser.

Et andet fællestræk for svindelsagerne har været deltagelse af udenlandske kursister og undervisning, der foregår direkte i virksomhederne. Og Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen efterforsker fortsat flere sager, end dem, der er opklaret.

 

Flere eksperter og kilder blandt erhvervsskolerne mener, at svindelkulturen blev kickstartet med den borgerlige regerings AMU-reform i 2003, som pålagde erhvervsskolerne at udlicitere en del af AMU-kurserne til private.

ka