Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Otte kommuner mistænkt for AMU-snyd

Næstved og Lolland blandt kommunerne, som Undervisningsministeriet har i kikkerten - bl.a. omkring fiktive jobs
KORT NYT11. APR 2011 8.40

Undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) vil have undersøgelsen af arbejdsmarkedsundervisningssektoren gjort færdig inden sommerferien, især fordi der er opstået mistanke om, at otte danske kommuner er involveret i decideret svindel med statens penge, skriver Jyllands-Posten.

Næstved og Lolland skal nu forklare Undervisningsministeriet forløb, som ministerens embedsmænd mener kan være systematisk snyd.  Mistanken kommer på baggrund af følgende forløb:

Kommunen ansætter en tysk statsborger, der har adresse i Tyskland, som social- og sundhedsassistent i tre en halv måned. Men kort efter får tyskeren orlov og skal nu gå på et AMU-kursus i kommunen og lære dansk.

Staten betaler for tyskerens undervisning og for en såkaldt løntabsgodtgørelse, som hans arbejdsgiver eller han selv har ret til - typisk et beløb på 6.772 kr. om ugen.

Men det er ulovligt. For hvis man vil på et AMU-kursus, skal man opfylde ét af to krav: Enten skal man have bopæl i Danmark, eller også skal man have et job. Tyskeren har ingen af delene. Men kommunen omgås loven ved at give ham et job, som så blot er fiktivt, mener ministeriet.

ka