DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Nicolai Wammen beklager lækket spinmail rettet mod Venstre
Foto: Niels Christian Vilmann, Ritzau Scanpix

Nicolai Wammen beklager lækket spinmail rettet mod Venstre

Finansministeren erkender, at mail ikke bidrager til et konstruktivt klima i forhandlinger om udligningsreform.

Finansminister Nicolai Wammen (S) har sendt en mail til de partier, der deltager i forhandlingerne om en udligningsreform. Her beklager han, at en intern mail om et socialdemokratisk spinangreb mod Venstre utilsigtet blev lækket til Jyllands-Posten.

- Jyllands-Posten gengiver i dagens avis en e-mail fra Socialdemokratiets pressetjeneste, som jeg gerne vil beklage. Som jeg allerede har udtalt i medierne, vil jeg gerne over for jer understrege, at det ikke er en acceptabel tilgang til vores måde at forhandle med hinanden på, skriver Nicolai Wammen ifølge DR.

Den lækkede mail har medført raseri i Venstre, som S-regeringen ellers forsøger at få med i en aftale om en reform af den kommunale udligning. Det skal ske for at gøre aftalen så politisk bred som muligt.

Af den lækkede mail fremgår det, at regeringen planlægger 'angreb' på Venstre, samtidig med at man forsøger at nå en aftale om en revision af udligningssystemet. Det fik hård kritik fra Venstre, der ville have statsminister Mette Frederiksen (S) til at gå ind i sagen, men nu er i stedet finansministeren på banen.

På ingen måde konstruktiv
- Det er regeringens opgave at sørge for et godt forhandlingsklima, og det har den pågældende mail på ingen måde bidraget til, skriver Nicolai Wammen i mailen til de øvrige forhandlingspartier.

- Jeg lægger afgørende vægt på, at vi har et konstruktivt og fortroligt forhandlingsforum, og jeg håber, vi nu kan se fremad i de fortsatte forhandlinger om denne vigtige opgave for kommunerne og vores velfærd i Danmark, siger han.

I Venstre 'noterer' man sig, 'at finansministeren nu har skiftet holdning og er gået ud og har beklaget dette her fordækte dobbeltspil', men det er ikke umiddelbart nok til at få forhandlingerne i gang igen.

- Vi forventer, at statsministeren som leder af regeringen også tager afstand fra disse her metoder. Og at der nu bliver tilrettelagt et forhandlingsforløb, så der kan bygges et fundament af tillid, siger Venstres politiske ordfører Sophie Løhde.

Ritzau