Når børn og unge anbringes uden for hjemmet, får de et langt bedre liv, hvis de kommer til at bo i det nærmeste netværk, for eksempel hos den nærmeste familie, hos fodboldtræneren eller hos en pædagog fra daginstitutionen.
Herhjemme udgør de 5,9 pct. af alle anbringelser, mens andelen er helt oppe på 15 pct. i Sverige og Norge, oplyser DR Nyheder.
Børn, der bliver anbragt i netværket, klarer sig markant bedre end dem, der bliver anbragt hos en fremmed plejefamilie, viser en lang række undersøgelser. Og på torsdag udgiver Socialforskningsinstituttet en omfattende rapport, der bekræfter fordelene.
- Anbringelserne bryder sjældnere sammen, og det betyder jo selvfølgelig mere stabilitet og mindre turbulens i børnenes liv. Vi ser, at de føler de hører til, de kender og er en del af den familie, som de er anbragt i, siger Tine Egelund, der er seniorforsker ved Socialforskningsinstituttet.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.